Vårt femte valpekull.

Alisha med valpene, fem dager gamle.

Vårt femte valpekull kom til verden 20. februar 2018.

Etter at Alisha fikk løpetid en måned før tiden, ble " magefølelsemetoden " grunnlag for parring 19. desember 2017. ( Vi har aldri tatt slike progesterontester... ) Vi reiste inn til Tor Espen, og Tee og Alisha hang sammen etter 5 minutter, og de hang i 25 minutter. Resultatet kom på termin, nøyaktig 63 dager etterpå!

26 timer med oppblokking ble det denne gangen, og det er like vondt hver gang. Hun var helt avhengig av nærkontakt hele tiden!

Nok en gang begynte fødselen med en " propp ", kl. 04.30, men denne gangen var hodet ute! Da gutten var ute kom fire til i løpet av 4 timer. Kl. 04.35, 05.30, 06.15 og 08. 25. Deretter var det stopp... Men jeg var sikker på at jeg kjente en til der inne. Vi ringte veterinær Ragne etter nesten 4 timer, og vi ble enige om å ha litt is i magen. Og kl.12.45 kom den siste frøkna, frisk og rask! Så resultatet ble to hanner og fire tisper, velskapte og høyst levende!

Denne gjengen har slått hennes forrige kull på vekt og størrelse, og det skal faktisk godt gjøres! 10 dager gamle veide fem av dem 1,1 og 1,2 kg., mens den minste frøkna var tett oppunder 1 kg.

Far til kullet:

Skinnalias Tee. Foto: Siw Steinmo.

NESK Avlshannhund, Skinnalias Tee.

Oppdretter: Knut Grindstuen.

Eier: Tor Espen Plassgård.

HD: B, CL: FRI, PRA: FRI

Denne parringen har vært planlagt siden mars 2017, og alle valpene er bortbestilt!

Det har vært to vellykkede parringer med Tee og to av Alisha sine kullsøstre i Sverige, og de som har vært på utstilling og prøver har dokumentert denne gode kombinasjonen!

Tee er en veldig trivelig hannhund!!

Han har 1UK, 1AK og 1VK m. CK på jaktprøver foreløpig.