Skuruberget`s Tyr.

Tyr 3AK.

Foto: Romerike FHK.

Reg.nr. NO52502/15

CL: FRI  PRA: BÆRER

HD: A

 

JAKTPRØVER:

3AK på Romerike FHK sin Fåvangprøve 29. august 2020.

3UK på Trippelprøven, Hjerkinn, 26. august 2017.

3UK på Rolf Sevendals Minneløp 22. april 2017.

 

UTSTILLING:

VERY GOOD JK Elverumsutstillingen 13. august 2016. D. Rune Tyvold.

EXCELLENT UK 1KVAL 2KONK Fellesutstillingen Hvaltjern 6. mai 2017. D. Wenche Eikeseth.

VERY GOOD UK  Røros JFF`s utstilling på Røros 25. juni 2017. D. John Smedbakken.

EXCELLENT UK 1KVAL 1KONK CK CERT 3BHK på NESK Spesialutstilling i Sømådalen 15. juli 2017. D. Eldri Kjørren.

EXCELLENT UK 1KVAL 1KONK CK CERT CACIB 1BHK BIM på NKK sin utstilling på Lillehammer 20. august 2017. D. Niels Brandstrup.

EXCELLENT BK 1KVAL 2KONK CK RES.CERT 2BHK på Lillehammer JFF sin utstilling på Tretten 25. november 2017. D. Wenche Porsanger.

EXCELLENT BK 1KVAL 1KONK CK CERT 1BHK BIM på Nittedal og Hakadal SJFF sin utstilling på Varpet 9. juni 2018. D. Per Harald Nymark. ( Tyr er da fullcertet! )

Hos oppdretter.

Tyr 8 uker gammel.

Tyr var alltid en helt herlig, stor herremann! Sindig på sin måte og vi ble ikke tygget i stykker. Men sammen med sine søsken var det full rulle og han var som regel en av de siste som sovnet. Men han var av de første som oppdaget at det bare var å hyle litt så kom man på armen!

Utvikling.

Tyr med sin første rype! Flankert av pappa Troll og onkel Birk.

Tyr bor på Eidsvoll sammen med sin pappa, onkel og sin tobente famile! Han har fra han var ganske liten fått være med i skog og fjell, og han har utviklet seg masse under kontrollerte forhold. En ung mann som sekunderer, og som har vært i fuglesituasjoner allerede! Det blir spennende å følge ham videre!!

Pr. august 2016 er Tyr den største hunden hjemme hos familien sin. En snill og godlynt gutt som nå har vært med på taksering. Vi fikk jo se ham i aksjon på Hjerkinn i sommer, og dette lover godt!! Sauebeviset fikk han som førstemann blant sine søsken!

Da har Tyr som førstemann ut av dette kullet hatt et komplett fuglearbeid!!!

Pr. 20. september 2016  " Da er første del av jakta over, og valpen Skurubergets Tyr (11 mndr) har bevist at han fungerer som jakthund. Her med første rype felt i selvstendig stand. Den ble også bragt til jegeren av Tyr selv. Stabil og rolig i fugl og oppflukt. Dette lover godt. Birk og Troll må heretter finne seg i å dele rampelyset. " skriver Jørn Are. 
 
Pr. 31. desember 2016 har Tyr bare fortsatt sin flotte utvikling. Masse erfaring får han, og han finner sine fugler!! Det blir et spennende år de går i møte!!
 
Pr. 07. mai 2017 har Tyr rukket flere prøvestarter. Under Rolf Sevendals Minneløp gikk han til 556444 begge dager og ble belønnet med 3UK den første dagen. Dessverre var reisen litt treg, noe det jobbes med å få orden på. Han var også med på treningssamlingen hos Lesja og Dovre Fuglehundskole, og dette er en skikkelig viltfinner!! Han går veldig godt!! 6. mai fikk han også en velfortjent førstepremie ( EXCELLENT ) på utstilling! Så her blir høsten veldig spennende i prøvesammenheng!!
 
Pr. 31. desember 2017 har Tyr fått enda en 3UK på Trippelprøven i august! I tillegg har han fått 2 CERT, 1 Reserve CERT og CACIB på utstilling i høst! Han er på fjellet nesten hver eneste helg, så erfaring får denne gutten til fulle! Når han ikke jakter så er han en formidabel pappagutt, så nærheten med Jørn Are betyr veldig mye for ham!
 
Pr. 22. oktober 2018 er Tyr blitt fullcertet på utstilling! Nærmere sagt i juni! Så nå er det " bare " å få en 1AK på jaktprøve for å bli utstillingschampion... Og det er ikke lett!! Han har ikke gått prøver i år, men han er trent og jaktet masse med! En meget god viltfinner den herremannen!