Skuruberget`s Hedda.

Tittel: N UCH

18. 02 - 2005 til 28. 07 - 2017.

Reg.nr. 03314/05

HD: A  CL: FRI  PRA: AFFISERT

 

JAKTPRØVER:

3x2UK, 1x1UK, 3x3AK, 8x2AK, 1x1AK.

 

Kritikk 1/9 - 2006: " Hedda jakter energisk i motvind i stor fart, flott stil og lett dansende aksjon. Revierer godt med flott vindbruk i god kontakt med fører. Fortsetter sitt flotte søk, støkker enkeltfugl og er komplett rolig. Senere stand, når fører kommer til letter fugl presist foran og Hedda er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Hedda holder koken og finnes i stand, kort reis på førers ordre og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Et talent på en vanskelig dag tildeles 1UK. "

 


Kritikk 18/4 - 2009: " Hedda går et utmerket søk i fin fart, stil og aksjon. Utnytter vind og terreng på en utmerket måte, i flott kontakt med fører. Senere stand, kort reis, fugl letter. Det skytes og Hedda er rolig i oppflukt og skudd. Utreder fint. Holder koken dagen ut, og etter fremvisning av apportbevis tildeles 1AK. "

 

UTSTILLINGER:


BIS valp.

32 EXCELLENT.

4xHP og 25xCK

3xBIM og 3xBIR

1xBIS.

 

N UCH Skuruberget`s Hedda 7 uker gammel. Hun kom til Berit Engh i Oslo og er mor til kull med Gallok`s Kustus født i 2010. Derav Troll som er far til vårt fjerde kull!

Skuruberget`s Hedda.

Hedda er ei flott dame, både eksteriørt og jaktmessig!! Hun har vært aktivt brukt i alle år samtidig som hun har vært midtpunktet hos både Berit og Øivind, deres barn og barnebarn. En tvers igjennom rolig og behagelig dame i hjemmemiljøet, men som yter til fulle på jakt og prøver.

Berit vurderte nok å levere Hedda tilbake hennes første måneder hos dem! Da var det full spiker, for så brått å bli den " voksne " hunden før fyllte 1 år. Vi opplevde det samme med Alisha, og jeg tror vi er sjeleglade begge to for at vi holdt ut!! Vi har fulgt hverandre hele veien. Møttes på utstillinger og samlinger, og holdt hverandre oppdatert på alt som skjer med hundene.

Hedda fikk sitt kull med N JCH Gallok`s Kustus januar 2010. Et flott kull hvor deres sønn, Bevind`s Troll, er far til vårt foreløpig siste kull. Vi ville ha genene " våre " tilbake, og da var en så flott og herlig hund et lett valg!

Dessverre lider Hedda samme skjebne som Freddie - hun er affisert av PRA, men hun ser også ut til å følge hans forløp, så noe restsyn er fortsatt på plass april 2016.

Høsten 2016 har Hedda vært på jakt. Både i fjellet og på fasanjakt i Sverige! Det gleder oss!!