Skuruberget`s La Belle.

Vår herlige La Belle!

08.02-2005 til 29.06-2017.

La Belle var også en habil viltfinner, og hun ble av enkelte jaktinstruktører sett på som et stort talent i sin ungdom. Men, det stod som vanlig på tid og krefter til å utvikle dette talentet... Hun gikk sin første jaktprøve i full mundur, stakkar! Kondomdress og sokker.. Vel, det hadde vi ikke gjort i dag for å si det slik!! Den endte med at hun ble skåret opp av stålkanten på en ski, ble forbundet og kom hjem med et ben som bulte ut over og under bandasjen! Det skremte jo vannet av meg, men det gikk heldigvis bra etter massasje etter alle kunstens regler!

Hun gikk sine jaktprøver, men som noen andre trivdes hun best i jaktsetting, og det er der hun viser sitt potensiale. Jeg må vel bare innrømme at vi " pushet " dette med prøvestarter for mye! Så hun gikk flott sine to siste prøver, og da var hun ikke mer enn 1 år og 8 måneder... Så det er smart å vente til de er modne!!

Hennes siste dager hadde hun problemer med pusten, og veterinæren trodde som meg at det var noe i lungene. Enten noe fibrøst vev eller vann. Så det beste vi kunne gjøre for henne var å la henne slippe! En tvers igjennom stabil, snill og god dame❤

ET LITE UTDRAG AV HENNES JAKTPRØVEKRITIKKER:

 

Kritikk 15/10 - 2006 - " I meget god fart, fin stil og lett aksjon åpner Belle. Dekker anvist terreng  i fine slag. Fortsetter senere sitt meget gode søk dagen ut uten å lykkes. " 70 min. Lavland. ( 556444 )

 

Kritikk 29/10 - 2006: " Belle går et meget godt jaktsøk i stor fart, fin stil og kraftig aksjon. Dekker terrenget stort i bredde og dybde. Noe bedre kontakt ønskelig." Dagen ut. Lavland. ( 556555 )

 

 BESTE UTSTILLINGSRESULTATER:

 

BIR og BIS valpeshow Folldalsutstillingen 31. juli 2005. D.Britt-Marie Dornell Thorn.

 

Kritikk:Velskåret hode. Særdeles velbygget. Velstilte ben. Rører seg utmerket. Særdeles Lovende. "

 

1.BTK og BIR valpeshow De Nordiske Jakt og Fiskedager, Elverum 14. august 2005. D. Arne Dillerud.

Kritikk: " 6 mndr. Sort/hvit. Meget god type. Meget godt hode med nydelige øyne. Meget godt ansatte ører. Meget god benstamme. Nydelige bevegelser. Godt utviklet brystkasse. Meget god rygg. Meget tiltalende hund. Godt rasepreg. "

1JK 1JKK HP 3AKK CK 4BTK  Bø i Telemark 24. 02. 2006. D. Torbjørn Granheim.

1AUK 1AUKK HP CK 1BTK BIR 5BIG Kongsvinger 07. 10. 2006. D. Mats Jonsson.

1 KVAL 1KONK CK  3BTK Vinterutstillingen Gjøvik 28.01.2007. D. Morten Berg.

1 KVAL 2KONK CK  Fellesutstillingen Hellerud 06.05 - 2007. D. Marina Bengtsson.

1KVAL 1KONK CK 4BTK, NKK Kongsvinger 07.10 - 2007. D. Christen Lang.

1KVAL 1KONK CK Fellesutstillingen Bogstad Camping 03.05 - 2008. D. Wenche Eikeseth.

1KVAL 1KONK CK 2BTK Folldalsutstillingen 27.07 -  2008. D. Britt-Marie Dornell.

1KVAL 1KONK CK De Nordiske Jakt- og Fiskedager, Elverum 9.08 - 2008. D. Petter Steen.

1KVAL 1KONK CK 3BTK RES.CACIB, NKK Kongsvinger 04.10 - 2008. D. Hassi Assenmacher-Feyel.

EXCELLENT Dogs4All Lillestrøm 27.11 - 2011. D. Britt-Marie Dornell.

 

 "Hvit / sort, ca. 56 cm. Meget god type, velproposjonert feminin med god beinstamme. Vakkert hode. Meget god kropp og vinkler. Må ikke bli tykkere.. Utmerket pels / farge. Beveger seg godt fra siden med meget god driv. "

 

Steinrøysa`s Jaro.

Jaro til høyre. Han var etter N JCH Botnbekken`s Snorre og Steinrøysa`s Britta. 13. 02. -1981 til 1992.

Jaro var en herlig hund, med en flott kropp men alt for tungt hode. Norodd fikk en god håndfull å jakte med der, for han var ganske så egenrådig for en som aldri hadde hatt hund før.. En kan fortelle historier om ham i det uendelige.. Hvordan han kom hjem fra en utflukt i gjødselkjelleren hos en nabo her nede, og jeg sitter ferdig ved kjøkkenbordet på julaften og ser ut på det rene, hvite landskapet. Der kommer det byksende en grønn hund... Det var den julestemningen!! Hvordan svigerfar skulle lære ham å bære avisen fra postkassen og avisen lå strødd i en million biter utover jordet... Han var litt av en type!! Men alle elsket Jaro som ble litt forsinket levert fra Åse fordi han ramlet ned en trapp og brakk benet!

Han ble gammel og giktisk,og jyplingen Zorro yppet stadig på ham. Men en dag dro han det akkurat litt for langt, og Jaro kjørte hodet mellom bakbena på ham og r...kjørte ham i en vanvittig fart nedover jordet 🙂 Vi trodde ikke våre egne øyne!!

Men vi glemmer ham aldri!!

Zorro.

Her har Norodd og hans nevø vært på jakt i Rusta med Zorro. Dette var før ulven gjorde sitt inntog for fullt. Han var etter Steinrøysa`s Sarek og Toya. 26.08. - 1989 til desember 2001.

Zorro var en snill hannhund og litt mindre egenrådig enn sin forgjenger. God på jakt var han også! Men heller ikke han ble noen stor utstillingshund. Det vekslet mellom røde, blå og gule sløyfer. Men på den tiden var utstilling bare for moro skyld, så det spilte ikke så stor rolle.

Hovedsaken var at han dugde på jakt og var en herlig familiehund!

Bergknausen`s Era.

Era kom i hus til påsken i 1998. Hun var etter Pussjo`s A-Jazz og Kogtveds G Laura, og kom til etter en tyvparring der pappa var litt for ung.. 10.02. - 1998 til 01.09. - 2009.

Hun trivdes aldri på jaktprøver, men hun var en habil fuglehund! Og pen var hun også! Flott bygget! En veldig snill tispe som vi var veldig glade i alle sammen. Hun fikk brått stær og ble helt blind nesten over natten da hun var 11,5 år. Hun ble også senil. Kroppslig var hun like fin. Alle savner Era!

Hun ble mor til våre to første kull med Steinrøysa`s Iver.

 

Lyngåsen`s Shaggy.

Shaggy var et impulskjøp, hvis man kan kalle det akkurat det.. En kamerat av Norodd hadde kjøpt broren og fortalte at det gikk igjen en hannhund på 6 måneder! Han var etter N JCH Lyngåsen`s Zebb Mc Ain og Lyngåsen`s Mira. 29.06. - 2001 til 2013.

Han hadde aldri vært innendørs før da han kom til oss, så der var det litt å ta tak i! Men det gikk seg til! Han kom i januar 2002. En vakker og snill gutt som viste seg å ikke ha så mye på jakt å gjøre og som var hakket for liten i utstillingsringen. Da Era fikk kullet sitt i august 2003 la han sin elsk på Shakira. Da hun ble operert lå han ved siden av buret hennes og passet på henne. Hun var hans øyensten!

Dessverre viste han seg å være dominant, både mot våre egne, valper og tisper. Så fikk han etter rerøntgen etc. C hofter, og vi valgte å kastrere ham. Hundegård holdt ham hverken inne eller ute. Han klatret ut eller inn etter eget forgodtbefinnende. Deretter ble han omplassert til en familie i Engerdal. Det satt langt inne.. Det må innrømmes! Det gikk dårlig, så da tok vår eldste datter med samboer ham til seg. DA ble det endelig godt å være Shaggy. Dominansen forsvant, selv da de fikk Don Juan i 2009 og en liten sønn i 2010.  Shaggy fikk et godt liv hos dem, selv om han i løpet av denne tiden klarte å presse seg ut av et vindu da han ble skremt av raketter. Så ble han påkjørt. Men også dette gikk bra, så han ble en gammel mann!

Skuruberget`s Shakira.

Skuruberget`s Shania.

Skuruberget`s Freddie.