Skuruberget`s Skau.

Skau med fører Grete etter kvalifisering til UGP 2017. Foto: Grete Haugan Sætrang.

Reg.nr. NO52504/15

CL: FRI  PRA: BÆRER

HD: A

 

JAKTPRØVER:


3. plass i UNGHUND GRAND PRIX på Rjukan 1. oktober 2017!

1UK i Haltdalen 23. september 2017!

 

Kritikk 23. september 2017:

556444 og 75 minutter slipptid! 

" Starter ut i meget stor fart og kraftig aksjon. Revierer meget godt i perioder, men noe tett store deler av slippet. Fortsetter et meget godt søk. Tar en stilfull stand. Før fører kommer til letter rype litt tilside. Det skytes og Skau er komplett rolig. Men dessverre utenfor jaktbart hold. I siste slipp finnes Skau i en stilfull stand. På ordre reises rype presist foran. RIOS. Tildeles i dag en velfortjent 1. pr. UK. "

Kritikk 27. august 2017:

456444 og 62 minutter slipptid!

" I åpent terreng med vier og kjerr jakter Skau godt i god fart og god kontakt med fører. Dekker anvist terreng i medvind på en god måte. Fortsetter senere å jakte som før. Blir borte og det letter rype i området. Senere jakter Skau meget godt. ? noe med småfugl. Jakter meget godt dagen ut og mot slutten finnes han i stram, stilfull stand. Når fører kommer til reiser han villig og presist enkel rype. Skau forfølger for langt. Får sin sjanse uten å lykkes i dag. " Bygdinprøven. 

Kritikk 26. august 2017:

556445 og 80 minutter slipptid!

" Skau starter i fin fart og stil. Får med seg godt med terreng i dybde og bredde. I senere slipp går Skau meget godt. En tiltalende unghund som har holdt dagen ut uten å lykkes i dag. " Bygdinprøven.

 

 

UTSTILLING:

Fellesutstillingen Hvaltjern 30. april 2016: 1BHK valp, BIM valp. D. Oscar W. Nilsen.

Spesialutstillngen Hvaltjern 4. juni 2016: 1. premie og 2BHK valp. D. John Smedbakken.

NESK spesialutstilling Femunden  16. juli 2016. SUFFICIENT Juniorklasse. D. Jane Mortensen.

Dogs4All Lillestrøm 19. november 2016. VERY GOOD Juniorklasse. D. Siv Sandø.

Spesialutstillingen Hvaltjern 2. juni 2018. GOOD AK. D. Jane Mortensen.

Hos oppdretter.

Skau 7 uker gammel.

Skau var minstemann i kullet. Ikke fordi han var liten, men fordi de andre var store!! Han følger ca. vekstkurven til vår Freddie, og han endte opp på 62 cm. Skau hang i alt det gikk an å henge i, godt hjulpet av søster Isla, og vi hadde meterlange klær så fort vi delte plass med valpene... Da vi hadde ham på armen var det fortsatt biting og tygging som var det viktigste. Heldigvis ble det bedre mot tiden for levering og han tok seg tid til å kose også! Men en vakker herremann og et oppkomme av energi var den " lille " Skau.

Utvikling.

Skau 1 år gammel!

Skau bor i Røyken, sør for Oslo, og han har det flott sammen med familien og deres sønn på snart ett år. I følge far i huset skal han bli skogsfuglhund, men jeg tenker de får smaken på fjellet etter hvert, jeg..

Pr. august 2016 er Skau i ferd med taksering og Siri synes dette ser veldig bra ut!! Han er en herlig familiehund og en utholdende herremann på trening og fjellturer! En snill og flott gutt!! Nå trenes det mot jakt, og sauebevis er straks i boks! Må bare ha retest først!

Pr. 17. oktober 2016  har Skau fått være med på skogsfugljakt noe han syntes var veldig gøy! De varierte med egne slipp og noen slipp med læremester Pelle P. Han jobbet godt og intenst, selv om søket har mye å vokse på, men det kommer med alder og erfaring. Ingen stand på Skau enda, så det blir spennende å se når den kommer. Når det er sagt så har han for første gang løftet på benet når han tisser, så han er i ferd med å bli mann! Han er en lydig kar og kommer med en gang på fløyte, og han spiser og drikker godt under jakta og hviler når han kan. Dette lover bra, og vi heier på dere videre!

Pr. 31. desember 2017 har Skau vært med Siri sin mor og søster på hytta. Foreløpig har de ikke sett noen stand, men han har sett rype som ble støkket opp. Han har utviklet et mer og mer selvstendig søk. I tillegg prøver han seg som trekkhund, noe som lover godt!

Pr. 07. mai 2017 har Skau våknet for fullt når det gjelder jakt! Han har vært så heldig å få være med Siri sine foreldre i fjellet. Familien har nylig fått et nytt tobent familiemedlem og har nå to små gutter, så da har det ikke vært så lett å få trent en unghund i tillegg! Vi fikk en video hvor han tok en flott stand og stod der til Grethe kom opp til ham. Flott reis, og han satt etter 20 - 30 meter! Imponerende!! Så dette blir spennende fra høsten av! Det var meningen at han skulle startet på Gallokprøven, men dessverre fikk han en brist i mellomfoten på fjellet. Derfor stod han også over Fellesutstillingen. Helsa først!!

Pr. 31. desember 2017 skjedde mye i løpet av kort tid i høst! Fra Skau tok sin 1UK gikk det bare en uke til han ble nr. 3 i Unghund Grand Prix på Rjukan! Deretter var han med hele veien til Finalen i Forus Open, men uten fugl ingen premie! Det blir uhyre spennende å følge denne gutten videre i AK! En flott jakthund og en flott familiehund. Kan man ønske seg mer?

Pr. 22. oktober 2018 har Skau prøvd seg på en jaktprøve i AK, men dessverre ble det ikke såpass slipptid at han rakk å få karakterer engang.. Han og makker gikk etter som bare det! Men dette går seg til!!